Kosteusmittaus Lahdessa ja lähikunnissa.

Teemme kosteusmittauksia kylpyhuoneisiin, keittiöihin, seiniin, lattioihin. Rivitaloihin, kerrostalohuoneistoihin, sekä omakotitaloon. Mikään kohde ei ole tekemätön paikka.

Kun epäilet kosteuteen liittyvää ongelmaa kodissasi meillä on ratkaisu

Kosteusmittaus asuntokaupan yhteydessä

Osakehuoneistojen kaupassa ei sovelleta kiinteistökaupan sääntöjä ja vaadita kuntotarkastusta. Sen sijaan suosittelemme yllätyksien välttämiseksi osakehuoneistokauppoihin kosteusmittausta.

Asuntokaupan kosteusmittauksessa mitataan märkätilojen ja vesipisteiden ja kaivojen ympäristöjen kosteudet, sekä tarkastetaan pinnat, rakenteet kaivot ja vesikalusteet. Samalla käynnillä voidaan kosteuksia mitata myös muualta ja annamme myös rakennusteknisiä neuvoja/vastauksia tarvittaessa samaan hintaan.

Tarkastuksesta annetaan kirjallinen kuvallinen raportti.

Kosteusmittaus selvittää rakenteiden kosteuden tilan

Kosteusmittaus tehdään kun halutaan selvittää yksittäisen rakenneosan kosteus. Lähes aina halutaan kuitenkin selvittää rakenteen vaikkapa betonisen lattian kosteustilanne useammasta kohdasta, jolloin puhutaan kosteuskartoituksesta.

Tyypillisesti kosteuskartoituksen kohteena on vesivahinko pesuhuoneen rakenteissa, jolloin kosteuskartoituksessa lähdetään liikkeelle rakennetta rikkomattomalla tavalla, jolloin kosteuden mittaaminen tapahtuu pintakosteuden tunnistimella.

Mikäli pintakosteuden tunnistin antaa viitteitä siitä että rakenteissa voi olla kosteutta, tehdään suunnitelma kosteuskartoituksesta, jolloin rakenteita puretaan ja mitataan kosteuspitoisuus kalibroidulla rakennekosteusmittarilla suoraan rakenteesta.

Mikäli rakenteiden purkua ei katsota tarpeelliseksi, voidaan rakenteeseen porata reikiä, joista kosteus mitataan. Esim. Betonilattioiden kosteuskartoituksessa tämä on tavallisin tapa selvittää betonin suhteellinen kosteus.

Tyypillisiä kosteuskartoituskohteita ovat. WC, pesutilat, saunat, muut märkätilat, keittiön seinä/lattia vesipisteiden välittömässä läheisyydessä, kellarin lattia. Asuntokaupan yhteydessä suositellaan teetettäväksi kosteuden tarkastaminen pintakosteudentunnistimella.

Märkätilatarkastus kerrostaloihin

Märkätilatarkastuksen tarkastusväliksi suositellaan noin 10 vuotta. Tarkastuksella voidaan todeta ja ennakoida mahdollisia vesi/kosteusvahinkoja, sekä siitä on apua putkiremontin suunnitteluajankohdissa ja myös yksittäisten märkätilojen korjaustarpeiden määrittelyssä.

Tarkastuksessa pinnat mitataan pintakosteusmittarilla, tarkastetaan pintojen kunto, kaivot, sekä vesipisteet ja vesikalusteiden kunto. Tarkastuksesta annetaan märkätilakohtainen kuvallinen raportti, sekä yhteenvetoraportti, joiden perusteella kunnostustarpeet on helppo määritellä.